Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Score Collective, Maya Fridman, Pieter Wispelwey, Cora Burggraaf, Ed Spanjaard

8 november 2020 - 14:00

November Music

Het neusje van de zalm op Nederlands cellogebied verzamelt zich vandaag in ’s-Hertogenbosch. Naast de uitermate getalenteerde en bevlogen celloperformer Maya Fridman, schuift niemand minder dan meestercellist Pieter Wispelwey aan.

Met zijn bevlogen vertolkingen van Bachs Cellosuites heeft hij wereldwijd een standaard gezet, maar Wispelwey is net als Fridman buitengewoon gecharmeerd van eigentijdse muziek.
Het Score Collective nodigde het tweetal uit als solisten voor een exclusief, hedendaags concertprogramma. Score Collective is het ensemble voor nieuwe muziek van het Conservatorium van Amsterdam. Het studentenensemble bestaande uit master-studenten richt zich op muziek van nu, aangevoerd door de bekende dirigent en nieuwe muziekspecialist Ed Spanjaard.
Tijdens dit concert staat de cello in het zonnetje, en klinkt er werk van twee van de meest talentvolle jonge Nederlandse componisten. Van Jan Peter de Graaff gaat zijn celloconcert Rimpelingen in grote ensemblebezetting in reprise, en de Turks-Nederlandse componiste Meriç Artaç schrijft een nieuw celloconcert in kamermuziekbezetting.

Programma

Jan-Peter de Graaff – Rimpelingen
Meriç Artaç – new work

Score Collective o.l.v. Ed Spanjaard
Pieter Wispelwey – cello
Maya Fridman – cello

Locatie

Willem Twee
Boschdijkstraat 100
’s-Hertogenbosch, 5211 VK Nederland
+ Google Maps
Telefoon:
0736123422
Site:
https://www.willem-twee.nl/