Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Herdenkingsconcert Arnhemsche Psalm

17 september 2022 - 20:00

PROGRAMMA
Strategier Requiem in memoriam matris et fratris
– pauze –
Strategier Arnhemsche Psalm
Resoluto
Poco agitato
Sostenuto (non troppo lento)

Indrukwekkende compositie
Twee namen zijn artistiek nauw verbonden met de dramatische laatste maanden van de Tweede Wereldoorlog in Arnhem. Jan Engelman dichtte op basis van Psalm 91 uit de Bijbel zijn eigen Arnhemse Psalm tegen de achtergrond van de tragische gebeurtenissen in september 1944. Het was componist Herman Strategier die deze indringende tekst minstens even intens op muziek zette ter gelegenheid van 10 jaar Bevrijding in Arnhem in 1955. Deze indrukwekkende compositie – oorspronkelijk voorzien in 2020 maar vanwege de coronapandemie uitgesteld – wordt nu in 2022 uitgevoerd.
Een gedenkwaardige uitvoering die tot stand komt in samenwerking met de Stichting War Requiem – Bridge to the Future en de Herman Strategier Stichting.

Troostende meditatie
Grote namen werken mee aan dit bijzondere concert, waarin ook het Brabant Koor meezingt. Solisten zijn sopraan Nikkie Treurniet en declamator Peter Blok. Het geheel staat onder leiding van de al om geprezen dirigent Ed Spanjaard. Op het programma staat ook Strategiers Requiem, een werk dat hij componeerde ter nagedachtenis aan zijn in de oorlog omgekomen broer Jan Strategier. Het is een ingetogen, troostende meditatie over het mysterie van de dood.

MUSICI
Ed Spanjaard – dirigent
Nikkie Treurniet – sopraan
Peter Blok – declamator
Brabant Koor – koor
Drew Santini – bariton

Locatie

Musis, Arnhem
Velperbinnensingel 15
Arnhem, 6811 BP Nederland
Telefoon:
026 - 443 73 43
Bekijk de site van Locatie

Organisator