Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Weggewist – a documentary about composer-pianist Hans Henkemans

24 September 2021 - 16:00 - 17:42

Programma

Zijn verzet tegen moderne muziek kwam de beroemde pianist, componist en psychiater Hans Henkemans (1913-1995) duur te staan. Drie muzikale volgelingen proberen hem aan de vergetelheid te ontrukken.

De beroemde Nederlandse pianist, componist en psychiater Hans Henkemans was zijn hele leven op zoek naar ‘het wezen’ van de muziek. Hij trok ten strijde tegen de moderne muziek, en delfde het onderspit. Vijfentwintig jaar na zijn dood kijken zijn ‘muzikale zonen’, Ed Spanjaard, Jac van Steen en Melchior Huurden, terug op hun vriendschap met Henkemans en zijn bijzondere werk. Ze vinden dat de tijd rijp is om zijn vergeten muziek onder de aandacht te brengen van een nieuwe generatie Nederlandse musici, onder wie pianisten Lucas en Arthur Jussen, Nikola Meeuwsen en violiste Liza Ferschtman.

 

Zie ook de volgende radio- en televisie-uitzendingen over Hans Henkemans:

  • Op zondagmiddag 26 september is er een speciale uitzending van Diskotabel om 16.30 op Radio 4, waarin Lex Bohlmeijer spreekt met Ed Spanjaard en Melchior Huurdeman aan de hand van archiefopnames (Henkemans als pianist en componist).
  • Op 26 september vertoont NPO2 extra WEGGEWIST meteen na afloop van het televisieprogramma Podium Witteman. In de periode erna zullen nog meerdere vertoningen op NPO2 Extra volgen.
  • Op zondag 14 november om 10.30 is op NPO 2 extra te zien: ‘Moments souriants’ voor piano solo, en de Vioolsonate, beide van Hans Henkemans, uitgevoerd door Jeroen Dupont (viool) en Ed Spanjaard (piano).

Details

Date:
24 September 2021
Time:
16:00 - 17:42

Venue

Kinepolis Jaarbeurs Utrecht
Jaarbeursplein
Utrecht, 3521 AL Nederland
+ Google Map
Website:
https://kinepolis.nl/bioscopen/kinepolis-jaarbeurs?main-section=presales